Over

Ons bedrijf Hulst innovatie b.v. is gevestigd in het buitengebied van het mooie Groningse dorp Westeremden. Hulst Innovatie startte in 1994 in het naburige dorp Garsthuizen maar heeft vanwege een forse uitbreiding in 2006 de intrek genomen in een boerderij met extra bijgebouwde schuren voor de productie.
Ook Hulst Innovation Cable Equipment b.v. is hier gevestigd en deze houdt zich met name bezig met het bouwen van machines voor de Offshore wind industrie.

Hulst Innovatie en duurzaamheid

Onder Hulst Innovatie b.v. wordt de eigen innovatieve 3C melkcarrousel voor de melkveehouderij vervaardigd. Wij zijn ook dealer voor Nederland van de in Duitsland vervaardigde Braun Antaris en de Italiaanse TozziGreen windmolens. Naast diverse op maat gemaakte metaalconstructies weten de klanten Hulst Innovatie ook goed te waarderen voor de knowhow en aanschaf van duurzame hout- en pellet kachels.

Wij zijn ons al jaren erg bewust van het veranderen van ons klimaat, maar ook van de eindigheid van de fossiele brandstoffen. Daarom hebben wij een bewuste keuze gemaakt om op ons bedrijf zo duurzaam en efficiƫnt mogelijk te werk gaan.

Op de daken van ons bedrijf hebben wij 90 zonnepanelen liggen en 5 Solar panelen. In januari 2017 hebben wij naast ons bedrijf een Braun Antaris windmolen geplaatst van 15 meter hoogte. Ons bedrijf wordt verwarmd door een 80 kW houtsnipper kachel. Naast onze kachel bevindt zich een 30 kuub snipper bunker. De snippers worden door middel van een vijzel automatisch de kachel ingevoerd. Deze kachel heeft de capaciteit om het gehele bedrijf en woonhuis van warmte te voorzien. Dit betekent dat wij niet afhankelijk zijn van aardgas.

De windmolen in combinatie met de zonnepanelen en de houtsnipperkachel zorgen er voor dat wij voor circa 85% zelfvoorzienend zijn in ons jaarlijkse energie verbruik.

Energie uit Zon: 90 Panelen 18.000 kWh op jaarbasis.

Energie uit Hout: 80 kW Snipperketel 180.000 kWh op jaarbasis.

Energie uit Wind: 7.5 kW windmolen 11.000 kWh op jaarbasis.