Tozzi Green windmolen

Hulst Innovatie levert nieuw type windmolen van Tozzi Green

De vraag naar windmolens groeit gestaag, maar ook de keuzes voor een bepaald type molen worden uitgebreider. Daarbij speelt natuurlijk de smaak een grote rol, maar wat Hulst betreft krijgt de opbrengst van de molen in combinatie met de certificering in veiligheidsvoorzieningen de grootste nadruk.

Hulst Innovatie te Westeremden levert sinds januari 2017 de Braun Antaris Windmolen. Een super betrouwbare en degelijke windmolen, maar qua opbrengst bleef de wens voor nog een ander type molen van eenzelfde kwaliteit. De keuze is gevallen op de TozziGreen windmolen. Deze windmolen die ontwikkeld is door een Zwitsers bedrijf wordt in Italië vervaardigd en Hulst is verheugd dat voor de TozziGreen windmolen het importeurschap is verkregen voor Nederland.
De bladen, of zoals u wilt de wieken, zijn gemaakt van carbon en buitengewoon aerodynamisch qua vormgeving
Van TozziGreen draaien er reeds honderden exemplaren in het buitenland, echter voor de Nederlandse markt is dit type windmolen geheel nieuw.

Hulst levert voorlopig 2 types, omdat deze geschikt zijn voor de eenvoudige vergunningsaanvraag in verband met de maximale masthoogte van 15 meter. Beide types hebben een vermogen van 10 kW. Omdat de windmolen in een groeimarkt verkeerd en alle regelgeving door de overheid nog niet is uitgekristalliseerd en op waarde is geschat vindt Hulst het een pré dat deze molen ook in 20 Kw en 60 Kw geleverd kan worden. Momenteel valt bij de agrarische bedrijven nog de meeste winst in energiebesparing te behalen. Het lijkt Hulst een mooie gedachte om voor de eigen energiebehoefte toch met 1 “kleine” molen toe te kunnen voor de eigen energieopbrengst, in plaats van dat er nu meerdere op rij worden geplaatst.
Ook al is de regelgeving op het gebied van veiligheidseisen voor Nederland nog niet op orde, beide windmolens zijn naast de overige eisen volledig gecertificeerd en dat gaf de doorslag voor Hulst om het importeurschap ook echt aan gaan.
In ieder geval is Hulst, vooruitlopend op verruimende maatregelen, met zijn mooie aanbod van de kleine type windmolens klaar voor de toekomst!

Average annual speed m/s 4 5 6 7
Average annual production MWh 24,59 37,36 47,24 53,52

Certification TN535

Small-Wind-Turbines-Brochure

TN535 Brochure

Windmolens Hulst Innovatie

Gijs Hospers,
Mobiel 06 30 457 321
E-mailadres gijshospers@hulstinnovatie.nl