Braun Windmolens

Hulst Innovatie verkoopt Braun windmolens in Nederland

Hulst Innovatie in het Groningse Westeremden is al tientallen jaren succesvol. Allereerst met hout gestookte kachels, vervolgens kabellegapparatuur voor de off-shore industrie en als laatste de 3C carrousel melkstal. Per januari 2017 is opnieuw een product aan het assortiment toegevoegd en dat is de Braun Antaris windturbine.

Wie ruimte heeft om een windturbine te plaatsen, heeft nu de kans om duurzaam in eigen energiebehoefte te voorzien. De molen is ideaal in combinatie met zonnepanelen. ‘s Zomers zon en ‘s winters wind. Om optimaal gebruik van het dubbeleffect te kunnen maken heeft Hulst Innovatie de keuze voor de Braun windturbine gemaakt: een Duits kwaliteitsproduct met veel vermogen.

Hulst Innovatie heeft al langere tijd ervaring met apparatuur uit Duitsland. Meerdere onderdelen uit het leveringsprogramma worden gemaakt in Duitsland, Denemarken en Oostenrijk. Braun maakt Antaris windturbines met ronde mast vanaf 15 meter hoogte. Het bijzondere aan de Braun-molens zijn de wieken. Deze zijn van glasvezel gemaakt en extra aerodynamisch.

Braun is inmiddels populair in Duitsland. De fabriek is gestart door een aantal specialisten op het gebied van windenergie in Nauroth in Rheinland-Pfalz. Nu draaien er al enkele honderden molens. De Antaris is verkrijgbaar van 2,5 kW tot 10 kW.
De windturbine kenmerkt zich door degelijkheid, vraagt weinig onderhoud en is bedrijfszeker.

De eerste Braun windturbine in Nederland wordt geplaatst naast het bedrijf van Hulst Innovatie. De zonnepanelen op het dak van de productiehal in Westeremden leveren de laatste jaren zo’n 16.000 kWh. Hulst verwacht met deze duurzame aanpak van zon en wind in ongeveer driekwart van zijn energiebehoefte te kunnen voorzien. De tweede molen komt bij mechanisatiebedrijf TSG in het Friese Greonterp.

Bekijk de verschillende brochures in PDF:

 

Gijs Hospers,
Mobiel 06 30 457 321
E-mailadres gijshospers@hulstinnovatie.nl